Home » Hoe gezond is Leidsche Rijn? ROC studenten Sport, Bewegen & Gezonde Leefstijl gaan het onderzoeken

Hoe gezond is Leidsche Rijn? ROC studenten Sport, Bewegen & Gezonde Leefstijl gaan het onderzoeken

We zijn superblij met de studenten uit leerjaar 2 van de opleiding Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl die komende week meedoen aan de Week van de Sportieve Gezondheid….uuuuh Positieve Gezondheid.

De studenten worden opgeleid tot Leefstijlcoach. Op het sport College van ROC Midden Nederland hebben zij kennisgemaakt met het model van Positieve Gezondheid en alle facetten hiervan. Tijdens de Week gaan de studenten ervaren hoe dit model in de praktijk werkt en wat het werkveld van hun beroep daadwerkelijk inhoudt. De studenten nemen o.a. deel aan activiteiten waarbij bewegen centraal staat, ze nemen gezondheidstesten af, en ze gaan met het mobiele Vitaliteitslab naar activiteiten in de wijk.

Tijdens de Week onderzoeken de studenten actief wat Positieve Gezondheid in een wijk inhoudt. De resultaten van de onderzoeken brengen de studenten in beeld en presenteren zij middels een poster bij de Inspiratiebijeenkomst ‘Samen bouwen aan een Gezonde Wijk’, op vrijdagmiddag 12 mei in het Leidsche Rijn College. Benieuwd naar de resultaten? Meld je aan via deze link https://www.indekerngezond.nl/activiteit/inspiratiebijeenkomst/

Van maandag t/m vrijdag zijn de studenten bij Indekerngezond. Zij gaan verschillende activiteiten van het programma assisteren. Je kunt ze ook tegenkomen tijdens de activiteit ‘Outside the Boks’ op maandag- en vrijdagochtend. Op woensdagmiddag op het Brusselplein komen studenten en huisartsen van het Juliusgezondheidscentrum samen voor het afnemen van gezondheidstesten.