Home » Carry die nieuwsgierig was……

Carry die nieuwsgierig was……

In 2019 wandelde ik binnen bij Indekerngezond als nieuwsgierige buurtbewoner. Wat is hier te doen? Het warme welkom en het verhaal over Positieve Gezondheid spraken mij direct aan. Maar ook het pand maakte indruk op mij. Dat kwam mooi uit, want ik was tevens op zoek naar workshop ruimte in Leidsche Rijn.

Ik ben gestart als vrijwilliger op diverse projecten. Uiteraard heb ik Positieve Gezondheid ook op mezelf toegepast en dit heeft mij doen ontdekken waar ik blij van word en energie van krijg. Ik werd zo enthousiast dat ik de opleiding heb gevolgd om trainer Positieve Gezondheid te worden. Ik verzorg nu trainingen aan professionals in zorg en welzijn en aan buurtbewoners.

Dat niet alleen, ik begeleid ook nog eens Dialoog gesprekken. Ook tijdens de Week van de Positieve Gezondheid. Op woensdag 10 mei is de Dialoog ‘Doorgaan als het moeilijk is’.

Deze dialoog gesprekken komen vanuit ‘Utrecht in dialoog’ waar ik als dialoog begeleider actief ben. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en je stelt je open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander te overtuigen van jouw standpunt. Deze gesprekken vind ik heel waardevol en geven mij veel voldoening.

Tijdens de Week gaan buurtgenoten samen in gesprek over waardevolle thema’s uit het leven. In deze week zijn dit vooral onderwerpen die te maken hebben met mentale veerkracht en regie op je eigen leven.

Met nieuwsgierigheid kan een hoop in beweging worden gebracht.

Dialoog Doorgaan als het moeilijk is. Woensdag 10 mei 9.45 – 12.00 uur bij Indekerngezond. Geef je op tijd op. http://www.indekerngezond.nl/agenda.