Home » Mogen wij ons even voorstellen?

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Chris Nijboer, Sandra IJpma en Berber Koopmans. Wij zijn officieel de initiatiefnemers van de Week van de Positieve Gezondheid. Chris en Sandra zijn hiermee vorig jaar begonnen en Berber maakt nu ook met veel plezier deel uit van dit team. Team van drie? Neehoor. Rond dit team staat een kring van mensen die met veel enthousiasme ondersteuning bieden maar ook talloze initiatiefnemers staan hen met raad en daad bij. Het is een fantastisch gevoel om deze week met elkaar te dragen en toe te werken naar maandag 8 mei.

Chris Nijboer, (links op de foto) ik ben gepromoveerd psych-sociaal gezondheidswetenschapper , 58 jaar, moeder, atlete en chronisch patiënt. Ik woon in Woerden en helaas is er geen Indekerngezond in mijn woonplaats. Dit vind ik heel jammer want Indekerngezond is het enige wijkinitiatief in Nederland, dat vanuit het concept Positieve Gezondheid wordt geleid. Indekerngezond is een ontmoetingscentrum door bewoners, voor bewoners. Na jarenlange strijd in en met mezelf en mijn omgeving, weet ik dat Positieve Gezondheid werkt. Mijn kernwaarden zijn geduld, vertrouwen en humor. Ik vertrouw hierop en daarmee komt het allemaal goed.

Sandra IJpma, (midden op de foto) ik woon in De Meern. Ben gelukkig getrouwd en heb 3 leuke kinderen van 13, 17 en 19 jaar. Ik ben mede oprichter van Indekerngezond, trainer Positieve Gezondheid. op dit moment ben ik werkzaam als wijkmanager bij RegioZorgNu van het wijksamenwerkingsverband Fletiocura in Vleuten en De Meern. Verder ben ik nog oprichter en buurtmaker van Bruisend Balije in De Meern. Dit is een actief buurtnetwerk in mijn wijk met diverse buurtinitiatieven. Sinds 2018 werk ik met Positieve Gezondheid en voel ik me inmiddels een ambassadeur van Positieve Gezondheid in de wijk Leidsche Rijn. Positieve Gezondheid leert me elke keer weer om goed om te gaan met mijn eigen uitdagingen in het leven. Door het gespreksmodel Het Spinnenweb regelmatig in te vullen, kan ik zien wat ik echt belangrijk vind en helpt dit model mij goed in balans te blijven, goed voor mezelf te zorgen en vooral ook te denken in mogelijkheden!

Berber Koopmans, (rechts op de foto) Ik woon met mijn partner in Gouda. Eind vorig jaar ben ik vanuit nieuwsgierigheid bij Indekerngezond binnengewandeld. Even later was ik er vrijwilliger en samen met Sandra en Chris medeorganisator van de Week van de Positieve Gezondheid. Leuk om zoveel mensen te ontmoeten en het enthousiasme te delen om mooie activiteiten te organiseren voor de Week. Positieve Gezondheid gaat over veerkracht, een betekenisvol leven, verbinding, iets kunnen betekenen voor iets of iemand anders. Ik dans graag. Positieve Gezondheid leert mij om vrijer te dansen met het leven. Te zijn met wat er is, te voelen met wat ik op dit moment nodig heb en daarvoor kleine stappen te zetten.

Wij hebben veel zin in de Week van de Positieve Gezondheid. Er is een prachtig divers programma samengesteld waarmee we hopen heel veel nieuwe mensen te gaan ontmoeten. Neem je buurman of vriendin mee. En natuurlijk mag je voor meerdere activiteiten aanmelden. Ga naar www.indekerngezond.nl/agenda We zijn benieuwd waar we je zien!